Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Внимавайте за ограниченията при новите правила за роуминга!

Маргаритов: Внимавайте за ограниченията при новите правила за роуминга!

Десет дни остават до окончателното отпадане на роуминга в рамките на Европейския съюз.

Десет дни остават до окончателното отпадане на роуминга в рамките на Европейския съюз. При въвеждането на новите правила обаче има някои "подводни камъни". В това число влиза мобилният интернет. За това алармира днес председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в телевизионния ефир.

При неограничен брой минути в пакета си ще имаме неограничени обаждания в Еврозоната. Ако има лимит, след изчерпването му, ще плащаме според тарифния план към договора си. При мобилния интернет, лимитът ще бъде по-малък от този в родната страна. Колко точно мегабайти ще имате по договор, можете да изчислите по специална формула.

Гражданите трябва да са наясно, че различното таксуване на роуминга от 15 юни не означава безплатни международни разговори, тъй като новите правила обхващат само държавите в ЕС. При разговори с държави извън този обхват, таксуването ще се извършва съгласно определените тарифи на всеки от мобилните оператори на съответната държава, поясни още Маргаритов.

Той призова да не се подписват нови договори само заради промените. „Но тъй като е възможно и по съвпадение точно в този период при изтичането на срочни договори на потребители да има нови оферти за подписване на нови срочни договори, много внимателно да проверят дали дори при запазване или дори намаляване на цените на услугите, които ползват, не се добавят някакви нови услуги”, каза още шефът на КЗП в ефира на Нова.

"Ограниченияще има и по отношение на максималниясрок, в който след влизането в различна от националната мрежа, потребителятще може да се възползва от тези условия. После е възможно да настъпят идопълнителни тарифирания", предупреди Маргаритов в ефира на bTV.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега