Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари спипаха рекордно количество контрабандни стоки на Малко Търново

Митничари спипаха рекордно количество контрабандни стоки на Малко Търново

Недекларирани 30 960 пластмасови филтри за цигари и 1 433 аксесоари с лого на световноизвестни търговски марки откриха в лек автомобил с полска регистрация митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Колата марка „Мерцедес" е влизала в страната от Турция.

Недекларирани 30 960 пластмасови филтри за цигари и 1 433 аксесоари с лого на световноизвестни търговски марки откриха в лек автомобил с полска регистрация митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Колата марка „Мерцедес" е влизала в страната от Турция.

Шофьорът и пътниците в автомобила са заявили пред българските митнически служители, че не внасят търговски стоки за деклариране, а само личен багаж. По метода анализ на риска обаче митническите служители селектират автомобила за щателна проверка. При нея е установено, че в ръчен багаж, в кашони в купето и в багажника на колата са укрити 43 фабрични опаковки, съдържащи 30 960 пластмасови филтри за цигари с марка „ALKAN", както и 1 433 метални ключодържатели, стикери, емблеми и други аксесоари с лого на  световноизвестни търговски марки.

Установено е, че контрабандните стоки са собственост на шофьора на колата и на единия от пътниците. Срещу двамата полски граждани са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. За случая ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега