Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Михалевски: Нужно е стабилно правителство, което да задвижи икономиката

Автор: "PoligrafF", от 01.05.2013 5
Водачът на листата на Коалиция за България за Бургаска област инж. Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители Христо Монов и Павел Маринов проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата.

Водачът на листата на Коалиция за България за Бургаска област инж. Димчо Михалевски и кандидатите за народни представители Христо Монов и Павел Маринов проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата. Пред хората от реалния бизнес Михалевски отбеляза, че държавата не е в добра кондиция по отношение на финансите и състоянието на икономиката.

Нужно е стабилно правителство, което да раздвижи затлачената през последните четири години икономика и нанесения сериозен удар на предприемачите, категоричен е водачът на червената листа. Според него ресурс за  може да се намери в спиране на загубата на приходи в резултат на голямата контрабанда и сивата икономика, намаляване на бюрократичните разрешителни режими. Димчо Михалевски заяви, че бързо трябва да се премахне политическият натиск и този на контролните органи над бизнеса и да се промени подоходната политика. Държавата трябва да подпомогне туризма, селското стопанство и да инвестира в модерни технологии.

Председателят на БТПП Цанко Иванов постави въпроса потреблението да се насочи от вносни към български стоки и попита дали има възможност за нов прочит на някои от договореностите с ЕС.  Други членове на палатата споделиха, че общините , общинските съвети и областните администрации в този си вид са непродуктивни. 

Димчо Михалевски заяви, че трябва да има децентрализиция на част от данъците, които да остават в общините за да се повиши тяхната роля. Той заяви, че финансирането за пътно строителство през мандата на ГЕРБ е най-ниското от 15 г. н асам и посочи нуждата от нов подход.  В отговор на въпрос  той каза, че внимателно трябва да се проверят договорите за концесия на пристанищата в Бургас и Несебър, и пое ангажимент да съдейства за направата на  контейнерно пристанище.

Първият в листата на КБ за Бургас изрази мнение, че шистовия газ не може да реши енергийните проблеми на страната. Той съобщи, че България е бедна на запаси от  питейна вода, затова ресурсите на Търговище, Варна и Добрич трябва да се съхранят, като огромно богатство, което след 50-60 г. ще е  безценно, а има опасност шистовият газ да го затрие.

На призива кандидатът за депутат Христо Монов да съдейства за разкриването на специалност „Психология” в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” той отговори, че първо трябва да бъдат приети общи стандарти за професията и заяви, че професионалното образование трябва да бъде съобразено със спецификата на региона.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или