Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежи от БЧК демонстрират оказване на първа помощ в Бургас

Младежи от БЧК демонстрират оказване на първа помощ в Бургас

Младежите ще покажат стъпките, по които се третират ранени в произшествие, как се прави обдишване и сърдечен масаж, как се спира кръвотечение и т.н.

Представители на Български младежки Червен кръст - Бургас ще направят демонстрация по оказване на първа помощ на пострадали при пътен инцидент в сряда следобед. Инициативата е част от програмата на Европейската седмица на мобилността и ще се състои на пл. "Тройката", от 17:30 часа на 21-ви септември. Младежите ще покажат стъпките, по които се третират ранени в произшествие, как се прави обдишване и сърдечен масаж, как се спира кръвотечение и т.н.

Участниците в инициативата са част от доброволния Младежки Авариен екип за действия (МАЕ) при бедствия, аварии и катастрофи. Всички членове на МАЕ преминават през специализирани обучения, които освен Първата долекарска помощ, включват и знания в областта на Първата психологична помощ (ППП),  управление на бедствията, работа в екип и др.

Към БМЧК-Бургас функционира Младежки Авариен екип с 12 членове, които активно се включват в дейността на младежката организация - те са обучители на връстници в областта на първата помощ, провеждат регулярни тренировки и организират демонстрации, насочени към по-широка аудитория.

В рамките на Европейската седмица на мобилността ще бъде представен и проекта "Интегриран градски транспорт на град Бургас - Подготовка за въвеждане на мерки за устойчив транспорт" на 21 септември в 11.00 часа залата на Община Бургас. Основната му  цел  е  изграждането на устойчива транспортна система за град Бургас, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега