Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

"Модерна България" изсипа 200 милиона партийни субсидии на "Богориди"

Автор: "PoligrafF", от 01.05.2013 0
Kандидатите за народни представители на Гражданска листа „Модерна България” организираха днес в Бургас политически флашмоб за отзоваването на депутати, кметове и общински съветници. На ул. “Богориди“ в морския град символично бяха изсипани 200 млн. лева, колкото са партийните субсидии.

Пътуващата подписка на Гражданска листа „Модерна България” за референдум за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и за право на жалба пред Конституционния съд спря днес в Бургас. За отзоваването, което ще даде силно “оръжие” на гражданите за контрол върху политици и закони, Гражданската листа „Модерна България“ вече събра повече от 160 хиляди подписа.

Здравка Кръстева, водач на листата в Бургас се обърна към събралото се на „Богориди” множество: „ България е най-бедната държава в ЕС. Усещаме го по джобовете си, по затворени магазини и производства. Усещаме го, когато откажат лечение на болен заради липсващи клинични пътеки. Знаем от години, че е така заради безконтролната власт и корупцията, която разяжда страната ни и пилее ресурсите й. Заради липсата на обществен контрол, безскрупулни хора се появяват с прекрасни обещания на избори и след това забравят общественополезните дела и започват да се грижат за своя интерес и за интереса на приближените им олигарси. Онзи ден даже чухме с ушите си как държавните мъже се сговарят да прикриват корупция. Затова този път не трябва да се доверяме на предизборни думи и обещания. Да не пращаме същите хора в парламента без гаранции, че ще подлежат на истински граждански контрол.”

Четвъртият в бургаската листа Стоян Кирязов продължи: „Като ученик през 89-та бях по площадите на бургаските митинги за демокрация и по-добър живот. Искам днес бургазлии да покажем, че отново сме будни и да се преборим за реален граждански контрол. Подпишете се за отзоваване на депутати, кметове и съветници. Отзовете ги с номер 9”. Адвокат Минчо Иванов, също кандидат от бургаската листа на „Модерна България” призова хората да потърсят масичките за събиране на подписката за отзоваване на ул. „Александровска”, в комплексите „Изгрев”, „Меден Рудник” и „Славейков”, по площадите на Средец, Камено, Малко Търново и другите общини на Бургаски регион.

Край шадраваните на ъгъла на „Богориди” и „Републиканска” кандидатите от бургаската листа и десетки доброволци на „Модерна България”, изсипаха чували, пълни със символични 200 милиона лева . Един от лидерите на „Модерна България”, Борислав Цеков, който бе в града за да подкрепи бургаската листа обясни: „Тези 200 милиона бяха извадени от джоба на хората и влязоха в партийните каси на ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, РЗС, ДСБ, СДС и Лидер. Единствено Гражданската листа “Модерна България” се ОТКАЗВА от субсидии. И ще ги премахнем с промяна в закона! Защото това са позорни пари – в най-бедната в Европа страна партиите прибират десет пъти по-голяма субсидия, отколкото в Германия, в пъти повече от Румъния, Хърватска, Полша.”

Кандидатите на „Модерна България” разказаха за изчисленията на техните икономически експерти, според които парите за партии и подслушване в България за четири години са 600 милиона и ако бяха използвани за общественополезни цели, с тези средства можеха двойно да се увеличат майчинските на 42 000 български майки или да се кредитират малки бизнеси с 60 000 нови работни места или двойно да се увеличат средствата за клинични пътеки и лабораторни изследвания, за да се е спре срамното положение болни хора да бъдат връщани заради липса на направления. Затова от „Модерна България” призовават бургазлии да гласуват с номер 9 за отзоваване на политици и за  насочване на 200 млн партийни субсидии в обществена, а не в партийна полза. За един час на Богориди кандидатите и доброволците събраха двеста подписа на бургазлии в подкрепа на отзоваването, а утре пътуващата подписка ще подкрепи масичките на „Модерна България” в Сливен.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или