Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Модерна България" изсипа 200 милиона партийни субсидии на "Богориди"

"Модерна България" изсипа 200 милиона партийни субсидии на "Богориди"

Kандидатите за народни представители на Гражданска листа „Модерна България” организираха днес в Бургас политически флашмоб за отзоваването на депутати, кметове и общински съветници. На ул. “Богориди“ в морския град символично бяха изсипани 200 млн. лева, колкото са партийните субсидии.

Пътуващата подписка на Гражданска листа „Модерна България” за референдум за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и за право на жалба пред Конституционния съд спря днес в Бургас. За отзоваването, което ще даде силно “оръжие” на гражданите за контрол върху политици и закони, Гражданската листа „Модерна България“ вече събра повече от 160 хиляди подписа.

Здравка Кръстева, водач на листата в Бургас се обърна към събралото се на „Богориди” множество: „ България е най-бедната държава в ЕС. Усещаме го по джобовете си, по затворени магазини и производства. Усещаме го, когато откажат лечение на болен заради липсващи клинични пътеки. Знаем от години, че е така заради безконтролната власт и корупцията, която разяжда страната ни и пилее ресурсите й. Заради липсата на обществен контрол, безскрупулни хора се появяват с прекрасни обещания на избори и след това забравят общественополезните дела и започват да се грижат за своя интерес и за интереса на приближените им олигарси. Онзи ден даже чухме с ушите си как държавните мъже се сговарят да прикриват корупция. Затова този път не трябва да се доверяме на предизборни думи и обещания. Да не пращаме същите хора в парламента без гаранции, че ще подлежат на истински граждански контрол.”

Четвъртият в бургаската листа Стоян Кирязов продължи: „Като ученик през 89-та бях по площадите на бургаските митинги за демокрация и по-добър живот. Искам днес бургазлии да покажем, че отново сме будни и да се преборим за реален граждански контрол. Подпишете се за отзоваване на депутати, кметове и съветници. Отзовете ги с номер 9”. Адвокат Минчо Иванов, също кандидат от бургаската листа на „Модерна България” призова хората да потърсят масичките за събиране на подписката за отзоваване на ул. „Александровска”, в комплексите „Изгрев”, „Меден Рудник” и „Славейков”, по площадите на Средец, Камено, Малко Търново и другите общини на Бургаски регион.

Край шадраваните на ъгъла на „Богориди” и „Републиканска” кандидатите от бургаската листа и десетки доброволци на „Модерна България”, изсипаха чували, пълни със символични 200 милиона лева . Един от лидерите на „Модерна България”, Борислав Цеков, който бе в града за да подкрепи бургаската листа обясни: „Тези 200 милиона бяха извадени от джоба на хората и влязоха в партийните каси на ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, РЗС, ДСБ, СДС и Лидер. Единствено Гражданската листа "Модерна България" се ОТКАЗВА от субсидии. И ще ги премахнем с промяна в закона! Защото това са позорни пари – в най-бедната в Европа страна партиите прибират десет пъти по-голяма субсидия, отколкото в Германия, в пъти повече от Румъния, Хърватска, Полша.”

Кандидатите на „Модерна България” разказаха за изчисленията на техните икономически експерти, според които парите за партии и подслушване в България за четири години са 600 милиона и ако бяха използвани за общественополезни цели, с тези средства можеха двойно да се увеличат майчинските на 42 000 български майки или да се кредитират малки бизнеси с 60 000 нови работни места или двойно да се увеличат средствата за клинични пътеки и лабораторни изследвания, за да се е спре срамното положение болни хора да бъдат връщани заради липса на направления. Затова от „Модерна България” призовават бургазлии да гласуват с номер 9 за отзоваване на политици и за  насочване на 200 млн партийни субсидии в обществена, а не в партийна полза. За един час на Богориди кандидатите и доброволците събраха двеста подписа на бургазлии в подкрепа на отзоваването, а утре пътуващата подписка ще подкрепи масичките на „Модерна България” в Сливен.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега