Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Морето изхвърли мъртви делфини на бургаския бряг през уикенда

Морето изхвърли мъртви делфини на бургаския бряг през уикенда

Двата делфина са от различни видове.

Морето изхвърли мъртви делфини на бургаския бряг през уикенда. Умрелите морски бозайници са два на брой. Единият е открит на Северния плаж, а другият - край Солниците. Двата делфина са от различни видове.

Предстои експерти от РИОСВ Бургас, както и представители на зоополицията да огледат телата за следи от насилие, преди мъртвите делфини да бъдат заровени, пише в-к "24 часа". Към момента причините за смъртта на морските животни не са установени, но очевидци твърдят, че по тялото на единия се забелязвала дупка с диаметър около 2-3 см.

Трите вида черноморски делфини – обикновен, муткур и афала са защитени видове, включени в Приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие, който забранява тяхното „обезпокояване, преследване, улавяне, избиване, както и вземането на намерени мъртви екземпляри”. Изключения от забраните се допуска с писмено разрешение от министъра на околната среда и водите или оправомощен от него зам.-министър.

При човешка намеса, довела до смъртта на морски бозайник от защитения вид, се сезира прокуратурата и започва производство по Наказателно-процесуалния кодекс. Наказанията са лишаване от свобода до 5 години и глоба от 5000 до 20 000 лв., сочи НК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега