Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мосинов към Общината: Какво се случва с "Подземния град"?

Мосинов към Общината: Какво се случва с "Подземния град"?

Общинският съветник от групата на БСП Евгений Мосинов входира питане към Община Бургас относно планирания атракцион "Подземен град".

Общинският съветник от групата на БСП Евгений Мосинов входира питане към Община Бургас относно планирания атракцион "Подземен град", който трябваше да се изгради в бившите скривалища под Морската градина.

В докладната си до Общински съвет Мосинов отбелязва, че проектът вече четири години е в застой. Макар да бе проведен конкурс за обществена поръчка и да бе дадено разрешение за изтеглянето на необходимия кредит, до този момент проектът остава "висящ". Общинският съветник отбелязва, че администрацията е съобщила, че "поради непреодолими технически проблеми проектът няма да се реализира", но без да отговори на въпросите относно направените до този момент разходи.

Мосинов отправя към кмета Димитър Николов следните пет въпроса:

- Сключен и прекратен ли е договор за кредит? Дължат ли се погасителни вноски по този договор и каква е усвоената част от кредита?

- Сключен и прекратен ли е договор за възлагане на проектиране и изграждане на самия строеж и поради какви причини? Какви суми са заплатени на проектанти, консултанти и изпълнители? Дължат ли се възнаграждения от Община Бургас?

- Поради какви причини към настоящия момент проектът не се изпълнява?

- Какви са досега извършените разходи по придобиване на собствеността, по прединвестиционно проучване, по възлагане на проектиране и на строителство? С какви средства са заплатени тези разходи? Има ли неразплатени разходи с длъжник Община Бургас?

- По какъв начин и как ще се стопанисват в бъдещ период придобитите помещения на скривалищата и бомбоубежищата? Какви са средногодишните разходи по охрана и поддръжка на тези помещения?

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега