Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мутафчийски: Според математическия модел откриваме само двама от единадесет заразени

Мутафчийски: Според математическия модел откриваме само двама от единадесет заразени

"Ние все още плавно катерим кривата, благодарение на мерките, които предприемаме", категоричен бе началникът на Оперативния щаб.

"Математическият модел допуска, че откриваме само двама души от общо единадесет заразени. Въпреки това анализът показва, че вървим в правилната посока. Затегнатите мерки ще дадат резултат". Това коментира началникът на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерски съвет.

"Беше направена прогноза, че ако се движим така, в рамките на края на май ще се намираме в по-лека ситуация. Но ние все още плавно катерим кривата, благодарение на мерките, които предприемаме. Защото ако се сбъднат тези модели, които включително наши колеги предлагаха, че трябва да преболедуват 70% от населението - Вие смятали ли сте колко са тези 70%? Повече от пет милиона. От тях 20% са в тежко състояние. Милион и сто са тежките състояния. От тях половината да са на апаратна вентилация, това означава 500 000 апарата. Толкова няма общо в Европа. Затова е важна задачата ни - за да не умират хората по улиците, а да можем да им помогнем", категоричен бе началникът на Оперативния щаб.

Въпреки неблагоприятните прогнози, проф. Мутафчийски подчерта, че Щабът продължава да смята масовия скрининг за излишен, тъй като бързите тестове не са надеждни, но за сметка на това ще доведат до излишни движения на граждани, излишно изразходване на средства и излишно затлачване на медицинския капацитет.

Началникът на Националния щаб изтъкна, че подобен скрининг би бил полезен "на опашката на епидемията", когато ще се събира информация за това колко хора са прекарали вируса, какъв е трайният и колективният имунитет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега