Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мутафчийски: Труповете не могат да се скрият

Мутафчийски: Труповете не могат да се скрият

Можем да предложим охлабване на мерките, едва когато видим тенденция, каза ген. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг днес. По думите му у нас не се случват "зловещи" неща, именно заради предприетите мерки.

Можем да предложим охлабване на мерките, едва когато видим тенденция, каза ген. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг днес. По думите му у нас не се случват "зловещи" неща, именно заради предприетите мерки. 

"Веднага щом ситуацията в страната покаже, че нещата със заразата са овладени, Националният оперативен щаб ще пристъпи към отхлабване на ограничителните мерки".  Той призова хората да не се успокояват и да не си мислят, че ще ни отмине, щом положението със заразата в момента е добро.

"Ние се справяме добре на този етап. Това не бива да води до излишни надежди, че видите ли така ще продължи, ако започнем да се лигавим с мерките", наблегна генералът. "Ние тестуваме толкова, колкото в цяла Европа - 2000-2500 теста на милион население", направи сравнението Мутафчийски по повод другите обвинения за недостатъчните проби, които се вземат у нас. "В Щатите е крайно неуправляема ситуацията в момента и ние не желаем да стигаме до такова ниво", отсече той. "Разберете, не може да се скрият труповете, никой не може да избяга от статистиката", категоричен беше ген. Мутафчийски.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев отговори на изказването на президента Радев направено по-рано днес пред Пирогов. "Както е казал Гьоте: Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го разбрали", коментира Дончев. 

"Да не се бърка раздаването на мартеници със сложното логистично осигуряване на болниците с апаратура и предпазни средства", призова вицепремиерът и допълни, че тази задача се изпълнява както трябва. По думите му, ако има ограничения, те не са парични, а от фактическата липса на някои артикули на международния пазар.

Дончев заяви, че е горд с българския бизнес, който не чака, а произвежда и е показателно, че големи държави разчитат на нас. Не е приложим армейският метод, тук няма новобранци, подчерта Дончев, който засипа Радев с цитати от Гьоте. "Когато двама се карат, виновен е по-умният", беше един от тях. Единственият персонален призив, който ще си позволя, е президентът да следва собствената си препоръка - нека всички да се смирим и да си гледаме работата, каза Дончев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега