Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

НАП - Бургас: 346 подоходни декларации са подадени от началото на годината

Автор: "PoligrafF", от 19.01.2017 0
Първите двама, декларирали доходи, са подали справките си още на първи януари, по електронен път.

346 подоходни декларации са подадени от началото на годината досега в ТД на НАП в Бургас, посочиха от регионалното звено на приходната агенция. До този момент са обслужени 11 000 клиенти. 100 от подадените декларации са с персонален идентификационен код – ПИК.

Първите двама, декларирали доходи, са подали справките си още на първи януари, по електронен път, информираха още от НАП, предава “Фокус”. Едната от декларациите е с електронен подпис – за доход от свободни професии, а другата е подадена с ПИК – за доходи от наем.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева, припомнят от Приходната агенция.

От тази година гражданите и фирмите могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година.

Въвежда се и ново данъчно облекчение за безкасови плащания – то е в размер на 1% от дължимия за годината данък върху общата годишна данъчна основа, но не повече от 500 лева. Условието е 100% от паричните доходи да са получени по банков път и извършените безкасови плащания от лицето да са в размер на 80 или повече процента от доходите, подлежащи на облагане с данък върху годишната данъчна основа. Това облекчение ще се ползва с подаване на данъчната декларация през 2018 г.

От НАП напомниха, че физическите лица могат да декларират доходите си и чрез декларация с баркод, която гарантира, че няма да се допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или