Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НЗОК засече нарушения в случая с починалата пациентка, нуждаеща се от аортна клапа

НЗОК засече нарушения в случая с починалата пациентка, нуждаеща се от аортна клапа

Проверката бе извършена на 26 и 27 април, след медийни публикации по темата.

Националната здравноосигурителна каса засече нарушения в случая с починалата пациентка, нуждаеща се от аортна клапа. Проверката бе извършена на 26 и 27 април, след медийни публикации по темата.

"При проверката се установи, че пациентката има три пролежавания в болницата, първото е от 27 до 30 март, второто е от 30 март до 2 април, и третата хоспитализация е на 21 април, когато пациентката почива. При проверката са констатирани нарушения. Най-сериозното нарушение е, че ехо-кардиографията е извършена от лекари без специалност", обясни в ефира на Нова телевизия Оля Василева, контрол на медицинските дейности в Столичната здравно-осигурителна каса.

"В случая категорично не е ставало въпрос за пари. Това го потвърди и д-р. Джоргова, коя то е началник на отделението, както и директорът на болницата. От действието на списъка от миналата година от 1 април до 31 март 105 пациента са оперирани, от които 7 са починали", заяви Павлина Иванова, началник отдел „Лекарства и контрол” в НЗОК.

Припомняме Ви, че случаят придоби популярност заради новите регламенти, според които пациентите трябва да доплащат за редица медицински изделия, които вече не се поемат от Здравната каса. Сред тях е и т.нар. „Транскатетърна аортна клапа“, чиято стойност е непосилна за много от пациентите, нуждаещи се от нея.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега