Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 500 000 българи се преброиха в Интернет

Над 500 000 българи се преброиха в Интернет

Над половин милион българи няма да пуснат преброители в дома си, тъй като са се преброили успешно в интернет за първите 40 часа от старта на кампанията, съобщиха от Националния статистически институт. Преброяването по електронен път започна от полунощ на 1 февруари.

Над половин милион българи няма да пуснат преброители в дома си, тъй като са се преброили успешно в интернет за първите 40 часа от старта на кампанията, съобщиха от Националния статистически институт. Преброяването по електронен път започна от полунощ на 1 февруари.

"Изключително големият интерес постави на изпитание техническата инфраструктура не само на НСИ, но и в страната като цяло", коментира председателят на института Марияна Коцева.

На днешното заседание на правителството тя запозна министрите с хода на преброяването на населението и жилищния фонд в България. Вицепремиерът Симеон Дянков пък призова министрите от Кабинета да подготвят писма-обръщения до ресорните си ведомства, с които да призоват служителите си да се преброят по интернет. "Така ще се спестят много време и средства, а и ще се улеснят българските граждани", изтъкна Дянков.

Припомняме, че от 1-ви до 10-ти февруари се очаква от гражданите да попълнят преброителните формуляри по Интернет, за да си спестят време, както и да спестят на държавата стотици хиляди левове за хонорари на анкетьорите, които трябва да ни посетят по домовете.

Преброителите ще започнат да обхождат домакинствата от 10-ти до 28 -ми февруари. Ако сме се преброили по интернет, трябва да им предоставим уникалния код. Попълването на електронната карта отнема около 10 минути, докато класическото преброяване - между 20 и 30 минути. Първите данни от преброяването се очаква да излязат още през април.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега