Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 55 абитуриенти ще се явят на матура по 13 предмета в сряда

Над 55 абитуриенти ще се явят на матура по 13 предмета в сряда

Утре (23 май) ще се проведе вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор за дванадесетокласниците и националното външно оценяване по математика за седмокласниците.

Утре (23 май) ще се проведе вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор за дванадесетокласниците и националното външно оценяване по математика за седмокласниците. Над 55 000 абитуриенти се очаква да се явят на втората задължителна матура, докато на "малката матура" трябва да се явят 57 000 ученици.

В 6.30 ч. ще бъде изтеглен изпитният вариант за матурата. Учениците имаха възможност да изберат между 13 учебни предмета. Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет. Изпитът започва в 8.00 часа и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – 6 часа. Зрелостниците трябва да заемат местата си най-късно до 7.45 ч. и да пишат с черен химикал.

В 9.00 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за национално външно оценяване по математика за VII клас. Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал. Изпитът за седмокласниците ще започне в 10.00 часа. Той се състои от 2 модула.

Първият е модул съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 мин., а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Вторият модул се състои от 4 задачи с отворен отговор, от които 2 задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 мин., а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега