Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Най-малките възпитаници на Музикалното отиват "На училище с мама и татко"

Автор: "PoligrafF", от 16.11.2015 0
Тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” - Бургас стартира любопитна инициатива. Тя носи името "На училище с мама и татко" и е посветена на Деня на християнското семейство. В нея ще се включат най-малките възпитаници на учебното заведение - децата от 1-ви до 4-и клас.

Тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” - Бургас стартира любопитна инициатива. Тя носи името “На училище с мама и татко” и е посветена на Деня на християнското семейство. В нея ще се включат най-малките възпитаници на учебното заведение - децата от 1-ви до 4-и клас.

През седмицата, родителите ще имат възможност да прекарат цял учебен ден с детето си. Те ще могат да влязат в часовете по общообразователните и специални предмети, за да наблюдават пряко учебния процес. А в часовете по изобразително изкуство и домашен бит, ще имат възможност да помогнат на децата в подготовката за Коледния  благотворителен базар.

Най-малките таланти от Музикалното училище ще бъдат и символични домакини на  Концерта „На семейството с любов”, който е предвиден за сряда – 18 ноември от 18 часа. От сцената ще прозвучат както образци на световната класика, така и съвременни произведения. В проявата ще вземат участие индивидуални изпълнители и ансамбли, деца от балетните класове, както и Вокална група „Дъга”.

В петък ролите ще бъдат разменени – всеки родител, който желае ще може да стане учител макар и само за един учебен час. Освен задължителния учебен материал, всеки може да предложи интересни теми, които да бъдат дискутирани с учениците  в Час на класа. По този начин положителната  връзка между родител  и  учител ще  помогне  на децата да се чувстват по-добре и да се реализират по-успешно в училище.

“Целта на тази инициатива е родителите да  бъдат приобщени  към живота в училище  и да се  ангажират  в прекия учебен процес. По този начин даваме възможност на родителите  практически да се запознаят със същността и предизвикателствата на професията учител”, сподели Златина Пантелеева – Директор на Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или