Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Напредва процедурата за обявяването на Ченгене скеле за световно културно наследство

Автор: "PoligrafF", от 03.09.2016 0
Напредва процедурата за обявяването на Рибарското селище край Бургас за световно нематериално културно наследство. Съхранените в него фрагменти на рибарски традиции, култура и умения се радват на все по-голямо обществено внимание, дори и след отиващия си летен сезон.

Напредва процедурата за обявяването на Рибарското селище край Бургас за световно нематериално културно наследство. Съхранените в него фрагменти на рибарски традиции, култура и умения се радват на все по-голямо обществено внимание, дори и  след отиващия си летен сезон.

На развитието му като едно от автентичните черноморски рибарски селища бе посветена срещата на Председателя на Сдружение „Морски сговор” – Димитър Янчев  с инж. Петър Кънев – Председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм. В срещата взе експертно участие и д-р Стефан Пейков от ГЕОПАН – Бургас.

Основната тема на разговорите бе стратегията на Рибарското селище като значима културна и туристическа атракция, образователен и възпитателен център за рибарските традиции по Южното Черноморско крайбрежие. Бяха набелязани някои насоки за изследователска, популяризаторска и възпитателна работа с децата на Бургас и селищата по Южното Черноморско крайбрежие.

Инж. Петър Кънев, като бургаски народен представител, ще  предложи някои допълнения в нашето законодателство. Те ще улеснят и поощрят развитието на рибарството като традиционен поминък. По-нататъшното утвърждаване на селището край Бургас налага и издигането на неговата пилотна роля в черноморския басейн, изискващо съответната обществена подкрепа,  убеден е Димитър Янчев.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или