Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нашенци са похарчили между 2,2 и 2,4 милиарда лева за празниците

Нашенци са похарчили между 2,2 и 2,4 милиарда лева за празниците

В сравнение с миналогодишната предварителна статистика, този сезон експертите смятат, че сме дали с 200 000 до 400 000 лева повече.

Нашенци са похарчили между 2,2 и 2,4 милиарда лева за посрещането на Коледните и Новогодишните празници в България. Това заявиха в Сутрешния блок на БНТ финансистите Мика Зайкова и Стойне Василев.

Според статистиката средно българинът е похарчил около 200-300 лв. за подаръци за един човек. Финансистите твърдят обаче, че всъщност голяма част от българите са похарчили горе-долу по 50 лв. В сравнение с миналогодишната предварителна статистика, този сезон експертите смятат, че сме дали с 200 000 до 400 000 лева повече. Според Мика Зайкова сме похарчили много пари не защото сме забогатели много.

"Първо: усилено работят къщите за бързи кредити и второто по-важно нещо е, че за разлика от преките чужди инвестиции, най-големият инвеститор в България са гастарбайтерите, тоест, българите, работещи навън. Само за първото деветмесечие са пратени в България близо 1 милиард евро, а преките чужди инвестиции намаляват на 700 милиона. Очаква се до края на годината във връзка с празниците, да изпратят още повече и да стане милиард и 200, милиард и 300 евро", коментира още Зайкова.

Василев пък коментира, че в България над 80% от хората нямат семеен бюджет - т.е. не знаят за какво харчат парите си, но сега е моментът да си направят бюджет за януари, за да знаят какво трябва да се плати, за да не се стига до бързите кредити.

Официалната статистика за този празничен сезон ще стане ясна в края на януари. Тогава се очаква НАП да обобщи данните от всички касови апарати и отчети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега