Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нерегистрирана у нас религиозна организация проби в библиотеките

Нерегистрирана у нас религиозна организация проби в библиотеките

Голямо количество книги и дискове на нерегистрираната у нас религиозна организация на сциентолозите са получили повечето от читалищата и библиотеките в Бургаско.

Голямо количество книги и дискове на нерегистрираната у нас религиозна организация на сциентолозите са получили повечето от читалищата и библиотеките в Бургаско. От областна управа Бургас съобщиха, че сигнал за литературната инвазията от страна на вероизповеданието е получен преди месеци от "Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. Св. Кирил и Методий" в София.

Областният управител Константин Гребенаров е уведомил ДАНС с молба за проверка и реакция. Предупредени били и общините. Оказало се, че пратките са пристигнали през месеците юли и август чрез куриерските служби в читалищата във всички общини в региона. Кашони с книги са получени и в Регионалната библиотека на Бургас и в почти всички читалища в общината. "Първо пристигнаха дисковете, две луксозни пратки добре опаковани. Книгите ходих да взема от пощата и като ги видях хартията си помислих колко детски книжки могат да се направят. На български език са и съдържат техните тълкувания за живота", обясни Стефка Панайотова от читалище "Любен Каравелов" в Бургас.

От общината още през лятото ги предупредили, че има опасност сектантската литература да попадне и в Бургас. Някъде вървят хора от администрацията и ги изземват, коментираха читалищни работници. Дисковете съдържат проповеди на основателя на забранената секта Л. Рон Хъбард. Литературата идва от издателство "Нова ера", чиито офис се намира в Дания.

 На много места дарението не е било заведено в библиотечния фонд, но на други книгите са стигнали до читателите. Някъде даренията са директно изхвърляни. Не е нужно вето върху книгите, в една библиотека трябва да има всичко, коментираха читатели. В момента пратките са събрани в складовете, заострено е вниманието на общините и читалищата и се обмислят варианти за унищожаването на сциентоложката литература- обясниха от Областна управа Бургас.

Най-вероятно тя ще се съхранява в Регионален експертно-консултативен и информационен център "Читалища" или ще бъде изгорена.Световната сциентологична църква има отказ от регистрация на територията на България. Тя стана особено популярна след като към нея се присъединиха холивудските звезди Джон Траволта, Том Круз, Чък Кърия, Дженифър Лопес, Шарън Стоун. Въпреки че е призната за религия в САЩ, в Европа сциентологията се счита или за култ, или за стопанско предприятие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега