Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Несебърският кмет остава на поста си

Несебърският кмет остава на поста си

Решението е окончателно.

Апелативният специализиран наказателен съд отказа да отстрани от длъжност несебърския кмет Николай Димитров. Решението на магистратите е окончателно.

Припомняме Ви, че прокуратурата поиска отстраняването, тъй като по мнение на Държавното обвинение Димитров можел "да повлияе на свидетелите", които му били подчинени.

Адвокатът на Димитров Петър Атанасов изтъкна, че има само двама защитени свидетели, за които може да се предположи хипотетично, че са служители в общинското дружество за поддръжка в град Несебър. До момента пред съдия са били разпитани 15 свидетели, като нито един от тях дори основният - Димитър Балинов, не се намират в служебни взаимоотношения с кмета.

Защитникът също така посочи, че престъплението, за което е обвинен, се твърди, че е извършено в качеството му за кандидат за кмет, а законът е категоричен, че отстраняване се иска само при обвинение за престъпление, извършено във връзка с работата.

От съда счетоха обаче, че това би повлияло на нормалното функциониране на общинската администрация, където предстои приемане на бюджета за 2020-а година. Съдът прие и доводите на защитата, че не се касае за престъпление по служба.

"Простил съм на всички. Не пожелавам на никого това, което ми се случи", лаконично каза извън залата Димитров, цитиран от в-к "24 часа".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега