Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нестандартни видове насекоми плъзнаха в Южна България

Нестандартни видове насекоми плъзнаха в Южна България

Нестандартни видове насекоми плъзнаха в Южна България, алармират граждани. До този момент са получени сигнали за появата на нилска хлебарка с дължина около 9-10 сантиметра и непознати досега видове стоножки. Ухапванията и полазванията от непознатите насекоми предизвикват остри алергични реакции.

Нестандартни видове насекоми плъзнаха в Южна България, алармират граждани. До този момент са получени сигнали за появата на нилска хлебарка с дължина около 9-10 сантиметра и непознати досега видове стоножки. Ухапванията и полазванията от непознатите насекоми предизвикват остри алергични реакции.

Специалисти смятат, че миграцията е причинена от промените в климата. Непознатите до този момент пълзящи са пристигнали у нас най-вероятно от Африка. Засега такива са забелязани най-вече в района на Ямбол, Свиленград и Пловдив, обяснява професор Янко Илиев от Клиниката по токсикология пред "Дарик".

През годините в Пловдив има епизодични случаи на ухапани от бял скорпион и черен паяк. След августовските дъждове, в множество градове в България, включително и в Бургас, се появиха опасни стоножки. До този момент няма документирани смъртни случаи след "срещи" с опасните насекоми, но според специалистите те могат да бъдат опасни за хора с алергии и слаба имунна система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега