Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.  

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев. По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар. „Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” заяви Илиев и добави: „Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап.”

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летището.

„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев. По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа. Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега