Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Готов съм да изтегля проекта за градски транспорт

Николов: Готов съм да изтегля проекта за градски транспорт

От пресцентъра на община Бургас разпространиха днес становище на кмета Димитър Николов във връзка с изразеното от общинския съветник Ваклин Стойновски възмущение заради искане на администрацията общинския съвет на Бургас да даде разрешение Общината да тегли заем в размер на 20 млн.лв.

От пресцентъра на община Бургас разпространиха днес становище на кмета Димитър Николов във връзка с изразеното от общинския съветник Ваклин Стойновски възмущение заради искане на администрацията общинския съвет на Бургас да даде разрешение Общината да тегли заем в размер на 20 млн.лв. Ето и становището на кмета Николов:

"През последните дни за мен беше шокиращо да чуя общински съветници, да обявяват, че ще правят „разкрития" за новия кредит на Община Бургас. Само че истинските разкрития са следните и истината е много проста: Брюксел и европейските граждани ни дават 115 млн.лв. от техните данъци, за да обновим изцяло градския си транспорт. Исканото от нас финансиране е 20 млн. лв. И забележете - тези 20 млн.лв. не стават с увеличаване на местните данъци на бургазлии, т.е. за сметка на всеки един от нас. Срещу това получаваме следните разкрития:  

- 67 нови, модерни и с климатични инсталации нови автобуси  

- Нова модерна система за електронни билети  

- Изграждането на нова модерна Автогара ЮГ  

- Изграждане но градска мрежа за нови велоалеи  

- Цялостно ремонтиране на трасетата на автобусните линии  

- Видеонаблюдение

 - Нови светофари  

- Нови JPS системи  

- Десетократно намаляване на вредните емулсии във въздуха, който ежедневно дишаме

И всичко това с наше участие в размер на 20 млн. лв. На интелигентен човек е ясен отговорът на риторичния въпрос: дали с тези 20 ще можем да купим всичко това. Естествено, че не!

Ако общински съветници не желаят да одобрят съфинансирането на този мегапроект не само за България, но и за Европа - аз съм готов да изтегля този проект, колкото и голяма борба да водих за спечелването му. За този проект, Бургас си спечели завистта на всички кметове и не само български, но и на европейски градове.  Ако не искаме да дадем 20 и да спечелим чужди 115 милиона лева - ще минем и без пълната модернизация на градския транспорт. Решението на Общинския съвет ще бъде определящо за реализацията му. Но колегите трябва да си понесат и последствията от неслучването му и загубата на европейски пари, които се дават за Бургас. Дано съвестта на здравомислещите хора проговори"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега