Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Нова детска ясла и рибарско пристанище в Сарафово

Автор: "PoligrafF", от 08.02.2013 1
Нова детска ясла ще бъде построена тази година в бургаския квартал Сарафово. Това съобщи заместник-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2013.

Нова детска ясла ще бъде построена тази година в бургаския квартал Сарафово. Това съобщи заместник-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2013. В капиталовата програма са заложени още и средства за разширение и подмяна на канализационната мрежа, за изграждането на шумоизолираща стена съвместно с АПИ и концесионера на летището.

Ще бъде изграден и зелен пояс с дължина 958 м., засадени над 3 000 храсти и 450 дървета. В квартала е предвидено изграждане на нова детска площадка, професионален тенис корт и тенис корт за начинаещи. Започва и реализацията на дългоочаквания проект за рибарско пристанище и прилежащите зони около него.

Зам.-кметът съобщи още и за идеята на Общината в Сарафово да бъдат разработени две атрактивни за туристически посещения места. Първото ще бъда самолетен атракцион, а второто – завършване на археологическите разкопки на древната църква до военния дом в Сарафово и изграждане на прилежаща инфраструктура, която да позволява посещение на туристи. Отделени са средства за ремонт на кметството, както и за поддръжка на уличната мрежа. Изграждането на велоалеята Бургас – Сарафово става част от проекта за Интегриран градски транспорт и ще се осъществи до април 2014 г.

Жителите на Сарафово поставиха въпроси свързани със саниране на читалището, както и с възможността църковното настоятелство на храм „Свети Николай“ да кандидатства за средства, с които да бъде ремонтиран покрива. На общественото обсъждане присъстваха представители на фирмите за сметосъбиране, улично осветление, транспорт и пътна поддръжка, които поддържат квартала. Стана ясно, че от това лято, сметосъбирането ще се осъществява всеки ден.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или