Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова стажантска програма за младежи до 29 години

Нова стажантска програма за младежи до 29 години

Агенцията по заетостта стартира изпълнението на схемата "Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж", която е в помощ на безработни младежи до 29-годишна възраст за стажуване при работодател.

Агенцията по заетостта стартира изпълнението на схемата "Създаване на заетост на младежите чрез осигуряване на възможност за стаж", която е в помощ на безработни младежи до 29-годишна възраст за стажуване при работодател.

Новата операция по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е насочена към всички сфери на икономиката, с изключение на дейности в селското, горското и рибното стопанство. Продължителността й е 34 месеца.

Новата схема ще се реализира на територията на цялата страна. Тя извежда на преден план инвестирането в човешкия капитал с конкретни дейности в посока повишаване заетостта на младежите чрез осигуряване на стажуване. Държавни и общински администрации и структури на съдебната система не могат да бъдат работодатели.  

В дейностите по проекта се включват безработни младежи до 29 години, регистрирани в бюрата по труда, завършили средно или висше образование (дипломирани), без трудов стаж по специалността. Целта на проекта е да се повиши конкурентоспособността на младежите чрез осигуряване на възможност за стажуване по специалността, което ще улесни прехода от образование към заетост, а и едновременно с това ще доведе до натрупване на ценен първи професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодатели.

В проекта не могат да участват младежи, завършили средно или висше образование с трудов стаж по специалността. Очакваните резултати са 15 000 младежи да получат посреднически услуги, а 13 500 от тях да преминат успешно стаж по придобитата специалност - с възможност за последваща заетост.  

Повече информация четете тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега