Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Нови автобуси и спортна площадка за жителите на Долно Езерово

Автор: "PoligrafF", от 30.01.2013 0
От тази година жителите на квартал Долно Езерово също ще ползват новите и модерни автобуси с полската марка "Соларис", закупени в рамките на изпълнявания от Община Бургас проект за интегриран градски транспорт.

От тази година жителите на квартал Долно Езерово също ще ползват новите и модерни автобуси с полската марка “Соларис”, закупени в рамките на изпълнявания от Община Бургас проект за интегриран градски транспорт. Това стана възможно след смяна на досегашния превозвач с общинската транспортна фирма “Бургасбус”, заяви зам.-кметът д-р Лорис Мануелян по време на поредното обществено обсъждане на проектобюджета за 2013 г.

Втората радостна новина за местните жители бе свързана с изграждането на нова спортна площадка в квартала. Зам.-кметът сподели че, инициативата на Общината е в отговор на заявения през 2012 г. интерес от страна на младежите, които отскачали пеш до съседния квартал Лозово, за да ползват тяхната площадка. В момента се търси подходящ терен за нея, след което ще се прибегне до самото й реализиране.

Очаква се през тази година да бъде официално открита новоизградената църква в Долно Езерово. Пространството около нея ще продължи да се благоустроява. Обновяване ще бъде осъществено и в района на Източното дере, където се предвижда да има нова детска и фитнес площадка. Продължават и ремонтните дейности, свързани с подновяване на главната улица в квартал Долно Езерово - “Захари Зограф”.

В момента там се поставят тротоарни плочи и бордюри, каквито досега никога не е имало. Ще продължи и ремонтът на санитарните възли и на класните стаи на 3 и 4 етаж в ОУ “Христо Ботев”, което миналата година бе санирано, боядисано и с изцяло обновен и модернизиран физкултурен салон.

Териториалният директор на Долно Езерово Антоанета Манолова припомни на присъстващите свършеното през 2012 г. в квартала - ремонт на улиците “Магура”, “Есперанто” и “Средногорие”, доизграждане на местния православен храм, разкриване на нов пункт за раздаване на детска млечна кухня, почистване на местния гробищен парк и на двете дерета, като превантивна мярка срещу дъждовни наводнения и закупуване на климатик за пенсионерския клуб.

Жителите на квартала изказаха благодарности към Община Бургас за подкрепата, която оказва на местния спортен клуб по лека атлетика “Вая”. Основните им въпроси и желания тази година бяха свързани с присъствие на дежурен лекар, обновяване на алеите в централния парк на квартала и изграждане на велоалея до Бургас. Участие в срещата взеха още упрасвителят на “Бургасбус” ЕООД Петко Драгнев, представители на общинските “Спортни имоти, паркинги и гаражи”, на дирекция “Околна среда” и на поддържащите фирми. Обсъжданията на проектобюджет` 2013 на Община Бургас продължават и днес /30.01./ в пенсионерския клуб в парк “Изгрев” в едноименния жилищен комплекс от 19.00 часа.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или