Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови тежки данъчни нарушения по Южното Черноморие

Нови тежки данъчни нарушения по Южното Черноморие

Продължаващите по Южното Черноморие съвместни проверки на Националната агенция за приходите и Инспекцията по труда разкриха нови тежки нарушения на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство.

Продължаващите по Южното Черноморие съвместни проверки на Националната агенция за приходите и Инспекцията по труда разкриха нови тежки нарушения на данъчно-осигурителното и трудовото законодателство.

Заведение със 120 места в град Обзор бе свързало единия си касов апарат с НАП, а другият е работел без фискализация като приходите от него реално са били укрит от данъчно облагане оборот.  На нефискалното устройство са били отчетени обороти 10 пъти по-високи отколкото на легалния касов апарат. Нефискалният принтер е иззет.

Персоналът на заведението е работел без договори. Санкцията за това тежко нарушение на трудовото законодателство е от 1500 до 15 000 лева, уточниха от Инспекцията по труда. Ще бъдат издадени наказателни постановления и за всяко едно установено нарушение на данъчните и осигурителните закони. Заведението вече е поставено под данъчно наблюдение.

През изминалата нощ са извършени над 50 вечерни проверки, които са обхванали повечето от заведенията в град Обзор, а също и магазини за хранителни стоки. Екипите на териториалната дирекция на НАП и на Инспекцията по труда в Бургас са подсилени и с инспектори от вътрешността на страната. 

Една от целите на засиления контрол е да бъде пресечена тенденцията работодателите да сключват предимно 4-часови договори с наетите лица, а положеният труд да е 8 и повече часа. По този начин се нарушават основни права на работещите, те не получават полагащите им се осигуровки, ощетява се и фиска, тъй като превежданите данъци са значително по-ниски от дължимите.

Ще бъде засичано работното време на търговските обекти и ще се следи дали след изтичане на 4-часовия работен ден персоналът, който е нает на 4-часови договори, се сменя. Открити са и обекти с високи обороти, които е трябвало да бъдат регистрирани по ЗДДС, но не са го направили.

През целия активен летен туристически сезон ще има засилен контрол по Черноморието от страна на НАП и Инспекцията по труда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега