Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нямало "сеч" край бившия къмпинг "Черноморец", подрязвали храсти

Нямало "сеч" край бившия къмпинг "Черноморец", подрязвали храсти

Общината вече е наложила глоба.*Снимка: Архив, илюстративна

На територията на бившия къмпинг "Черноморец" няма безогледна сеч и изкореняване на дървета. Това показа поредна наша проверка на място, информират от пресцентъра на община Созопол. Извършено е кастрене на дървета и храсти.

По информация на местната власт, концесионерът на плажа е получил разрешение за поставяне на 22 бунгала през март 2019-а година. Към тях има и обособени паркинг, заведение за хранене, санитарни помещения и рецепция. Той ще бъде създаден на частни терени, купени от фирмата.

Във връзка с предстоящите дейности, концесионерът е информирал Общината, че през месеците ноември и декември на 2019г ще почиства и подравнява терена. В началото на януари обаче в администрацията постъпил нов сигнал за това, че на място се кастрят дървета и храсти, като за тези дейности нямало разрешение.

"Комисия от специалисти от отделите „Екология” и „Строителство” установи нарушението и състави акт на собственика на фирмата. Свлачище в терена няма, въпреки това фирмата-собственик е засадила 500 нови храсти от бързорастящи видове с развита кореново система, които ще укрепят почвата. Също така ще бъде поставена дървена пешеходна пътека, за да могат летовниците да стигат до морето. От фирмата заявиха и желание да направят брегоукрепване със собствени средства", посочват още от Община Созопол.

Сподели :
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега