Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОДМВР - Бургас: През 2019-а престъпността в региона е намаляла

ОДМВР - Бургас: През 2019-а престъпността в региона е намаляла

От началото на август миналата година до момента няма осъществена нито една телефонна измама.

Броят на регистрираните престъпления на територията на ОДМВР - Бургас намалява. За сметка на това разкриваемостта расте. Това стана ясно по време на годишния отчет-анализ на ОДМВР – Бургас, представен от директора на крайморската дирекция старши комисар Радослав Сотиров.

Намалели са умишлените убийства, извършените грабежи и кражби, престъпленията против собствеността, както и извършените измами. За отминалата 2019 година на територията на ОДМВР Бургас са регистрирани 6 404 престъпления, които са с 816 по-малко спрямо регистрираните през аналогичния период на 2018 г., т.е. с 11,30 % по-малко.

Заотчетния период има регистрирани 3 умишлени убийства, като всички са разкрити,при 6 умишлени убийства за предходната година. Регистрираните през периода престъпления против собствеността са 3 126, с 14,94 % по-малко спрямо предходната година, като разкриваемостта бележи ръст с 4,39 пункта. Установени са 748 извършители. Разкрити са и 216 престъпления, регистрирани в предходни периоди.

В резултат на осъществените превантивни срещи, както с представители на третата възраст, така и със служители от банковите институции в региона, от началото на август миналата година до момента няма осъществена нито една телефонна измама. 

Данните от отчет-анализа на ОДМВР – Бургас бяха представени пред ръководния състав на дирекцията в присъствието на: областния управител на Бургаска област – г-н Вълчо Чолаков, зам. административния ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас – г-жа Йовита Григорова, административния ръководител на Окръжна прокуратура – г-н Георги Чинев, административния ръководител на Районна прокуратура – Бургас – г-н Иван Кирков и представител на Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега