Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОДМВР - Бургас се обзаведе със 73 нови, високотехнологични автомобила

ОДМВР - Бургас се обзаведе със 73 нови, високотехнологични автомобила

53 от новите бургаски патрулни коли ще бъдат използвани от полицията, а останалите 20 - от жандармерията.

ОДМВР - Бургас се обзаведе със 73 нови, високотехнологични автомобила. 53 от новите бургаски патрулни коли ще бъдат използвани от полицията, а останалите 20 - от жандармерията. Те са част от последната поръчка на МВР в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.

Общо 341 автомобила бяха разпределени между 9 областни дирекции на ведомството. Тяхното предназначение е да спомагат за опазването на пограничните зони. Поръчката е изпълнена със част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г. 51 от новите коли са с марка Volkswagen, а 290  са Great Wall.

Новите коли са високопроходими. Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, която сравнява регистрационния номер със списък от издирвани автомобили, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери, мобилен термо принтер и комплект за обезопасяване на местопроизшествие. 

Новите леки коли бяха осветени от архиерейския наместник на Бургаска духовна околия - таврофорен иконом Севастиян Йорданов. На церемонията присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, директорът на ОДМВР - Бургас - ст. комисар Калоян Калоянов, кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му Красимир Стойчев, зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Георги Чинев и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега