Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ООН: Кризата с Covid-19 увеличава заплахата от домашно насилие

ООН: Кризата с Covid-19 увеличава заплахата от домашно насилие

Статистиката показва, че случаите на домашно насилие са се утроили.

"В световен мащаб жените представляват 70% от хората на първа линия в здравния и социалния сектор. Това са медицинските сестри, акушерките, чистачките, перачките и др. Необходимо е да изготвим единни стратегии, които да таргетират икономическите и здравословните ефекти от Covid-19 върху жените". Това заяви Фумзиле Мламбо-Нгкука - генерален и изпълнителен директор на ООН-Жени.

"Насилието над жените вече е епидемия във всички общества, без изключение. Всеки ден средно 137 биват убити от член на собственото си семейство. Наясно сме обаче, че домашното насилие и сексуалната експлоатация бележат ръст, когато домакинствата са поставени под силен натиск, предизвикан от липсата на стабилност, здравословни или финансови притеснения, както и при съжителството на много хора в ограничено пространство", допълва Фумзиле Мламбо-Нгкука.

По думите й, това е очевидно в бежанските лагери, например. Вече има данни, че ситуацията е сходна и в страните, където е наложена социална дистанция като мярка за противодействие на разпространението на Covid-19. Статистиката показва, че случаите на домашно насилие са се утроили.

Ръст има и в случаите на кибернасилие, предвид че карантинните мерки доведоха до повече време у дома, пред компютъра, в чатстаи и социални мрежи, в сървъри за игра, изтъква директорът на ООН-Жени. Тя призова правителствата да вземат предвид тези заплахи и да предприемат специални мерки с оглед безопасността на жените по време на текущата криза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега