Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Облекчават трафика около "Славейков"

Автор: "PoligrafF", от 03.02.2012 0
Бургаският комплекс „Славейков“ тази година ще се превърне в център на едни от най-мащабните инфраструктурни обекти на Бургас. Това сподели зам. – кметът Красимир Стойчев на обсъждането на проектобюджета на Общината за 2012 г. с жители на комплекса. В нея взеха участие още директорът на ТД „Освобождение“ Мария Михалева и общински съветници.

Бургаският комплекс „Славейков“ тази година ще се превърне в център на едни от най-мащабните инфраструктурни обекти на Бургас. Това сподели зам. – кметът Красимир Стойчев на обсъждането на проектобюджета на Общината за 2012 г. с жители на комплекса. В нея взеха участие още директорът на ТД „Освобождение“ Мария Михалева и общински съветници.

Като много важен обект през тази година се очертава осъществяването на нов подход към жилищния комплекс от ул. „Струга“ към ул. „Янко Комитов“. Първият етап за реализацията на проекта се очаква да започне още през тази година. В момента единствената връзка на „Славейков“ с комплексите „Възраждане“ и „Меден рудник“ е по бул. „Стефан Стамболов“.

Свързването на двете улици ще освободи до голяма степен тежкия трафик към комплекса и ще осигури по-доброто обслужване на новата и разширяваща се търговска зона край „Славейков“, където работят хиляди хора и предстои откриване на нови обекти.

Другият голям инфраструктурен проект, свързан с отпушване на транспортния трафик в „Славейков“, е от национално значение. Това е изграждането на обходния път на Бургас – Пътен възел Запад /надлез над Товарна гара/. Идеята на околовръстния път е движението от София и Варна да бъде пренасочено по обиколен маршрут, без да навлиза в жилищните зони и централната част на града. Новият обход, по който ще минава тежкия трафик ще бъде през ул. „Проф. Яким Якимов“ към „Крайезерна“ и „Тодор Александров“ до новостроящият се Пътен възел Юг и оттам директно към Югоизточна България или Средец. Това ще облекчи максимално движението в комплекса и града, който от години все повече се задъхва, ще намали задръстванията, пътните инциденти, шума и изгорелите газове.

Тази година предстои да стартира първият етап от реализацията му, свързан с преместване на подземните комуникации по трасето. Следващите етапи включват изграждане на детелина от ул. „Проф. Яким Якимов“ към „Одрин“ мост над „Одрин“ и ж.п. линиите към ул. „Крайезерна“. В тази връзка предстои проектиране и реконструкция на улиците „Крайезерна“ и „Одрин“ в участъка от кръстовище „Трапезица“ до „Проф. Якимов“. Ремонтът ще подсили платната, за да може да поемат тежкия трафик. И през 2012 г. Община Бургас ще продължи да въвежда мерки за енергийна ефективност в учебните заведения. Ремонт ще претърпят още санитарните възли, игрищата в дворовете им и тротоарите пред тях.

Внимание тази година ще бъде обърнато и на инфраструктурата в междублоковите пространства. Като пример зам.-кметът Красимир Стойчев посочи изграждането на асансьори и достъпна среда за хора с увреждания в бл. 55 в „Славейков“, нови улици към бл. 7 и 7-а и улица до бл. 8, и проектиране на улици с паркоместа до бл. 44 и 119. Реализацията на няколко нови паркинга ще облекчи паркирането в тази част на града – по ул. „Георги Минков“ и до блокове 49 и 152, и разширение на паркинга до бл. 5 и 6. Предвидени са още средства за обновяване на някои алеи в парк „Славейков“ и парк „Изгрев“.

През 2012 г. трябва да стартира и първият етап на проекта за енергийно-ефективно улично осветление на Бургас, който включва подмяна на старото осветление с ново на 75 улици, част от които са на територията на ТД „Освобождение“. Основните забележки и препоръки на гражданите бяха свързани с изграждането на светофар на бул. „Тракия“, чешма и тоалетна в парк „Славейков“, и преместване на площадката за свободна разходка на домашни кучета в друга част на едноименния парк.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или