Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат бъдещето на "Зангадор"

Приморско отваря вратите си за инвеститори
Обсъждат бъдещето на "Зангадор"

Поредица от стъпки за привличане на частни капитали ще предприеме община Приморско. По време на предстоящата сесия ще бъдат разгледани няколко ключови за местната икономика предложения на кмета Лиляна Димова.

Поредица от стъпки за привличане на частни капитали ще предприеме община Приморско. По време на предстоящата сесия ще бъдат разгледани няколко ключови за местната икономика предложения на кмета Лиляна Димова.  

Общинските съветници ще обсъдят на своето заседание всички варианти за създаване публично-частно партньорство, чрез което ще бъде изградено яхтено пристанище в града. Идеята е общината да осигури подходящ терен, а бъдещият инвеститор да построи атрактивното съоръжение, от което се очаква да промени профила на туристите и да привлече повече платежоспособни гости на Приморско за по-дълъг период от време.

Инвеститорът ще вложи изцяло собствени средства и ще може да подпише концесионен договор за ползване на яхтеното пристанище за период от 25 до 30 години. Предстои да бъдат направени сериозни проучвания и анализи на теченията, морското дъно и климатичните особености на залива, а след това да бъде изработен проект.

Общинският съвет вече прие наредба за изграждане на публични-частни партньорства и по този начин напълно гарантира и защитава интересите на жителите на общината, коментира кметът Лиляна Димова. До момента сериозен интерес за изграждане на яхтеното пристанище е заявила солидна фирма със седалище в град Пловдив.  

В местния парламент ще обсъдят и бъдещето на атракционния комплекс „Зангадор”. От администрацията предлагат теренът до едноименното заведение да бъде обособен като обществена зона за отдих. От бъдещия наемател на търговския обект ще се иска да изгради за около 1.5 млн. лв. атракционен парк с пейки, алеи, детски площадки за игри и да облагороди мястото, което е известно с една от най-красивите си гледки към залива „Атлиман”.

По този начин от администрацията изпълняват исканията на жителите на Китен зоната около „Зангадор” да остане незастроена. Проектът предвижда на територията на атракционния комплекс да бъде издигнат и паметник на Урдовиза.  

Като част от пакета стабилизационни икономически мерки на администрацията местният парламент ще обсъди и вариантите за излизане на община Приморско от няколко акционерни дружества, които практически не работят по предназначение. Участието ни в тези дружества е нерентабилно и „задържа” апортирани общински имоти, които не носят никакъв дивидент на общината. Затова ще предложа на колегите съветници да гласуват отделянето ни от този вид партньорство. Така освободените терени ще могат да бъдат подложени на законовите процедури търг, конкурс или концесия, за да започнат да носят приходи на общината, сподели кметът Лиляна Димова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега