Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Обсъждат вземане на нов дълг от 5 млрд. лева

Автор: "PoligrafF", от 27.09.2014 0
Свръхдефицит от 4,2% на касова основа ще бъде записан в актуализирания вариант на бюджета, пише "24 часа". За да бъде покрит във финансовото министерство обсъдили вариант спешно емитиране на нов дълг от 5 млрд. лв.

Свръхдефицит от 4,2% на касова основа ще бъде записан в актуализирания вариант на бюджета, пише “24 часа”. За да бъде покрит във финансовото министерство обсъдили вариант спешно емитиране на нов дълг от 5 млрд. лв. Планът бил това да стане в две емисии от по 2,5 млрд. лв. през ноември и декември. Най-вероятно книжата ще се продават на вътрешния пазар, като единият от двата дългови пакета може да емитира Фондът за гарантиране на влоговете в банките с държавни гаранции. Вече били сондирани мнения с банки, пенсионни фондове и застрахователи, за да се тества наличието на свободни пари.

Последните бюджетни разчети показали, че неизпълнението на приходите от митниците ще бъде 1,3 млрд. лв. В действащия бюджет прогнозното неизпълнение бе 400-600 млн. лв. Неяснотите около спрените европари затруднявали сметките.Източници на вестника твърдят, че сме получили неофициално обещание от Брюксел спрените плащания по една от двете временно замразени програми да тръгнат в началото на ноември.

Текущи одити по други европрограми обаче предвещавали нови 200 млн. лв. загуби заради нередности по проектите, извън вече признатите от България 153 млн. лв. по околна среда и регионално развитие.”Не изключвам вероятността дефицитът да е над 3%. Предполагам, че в актуализирания бюджет ще има и средства за банковата система. Не съм видял текста. Ще го обсъдим със социалните партньори в понеделник, за да го гласуваме в сряда, и да го внесем в новия парламент”, заяви вчера служебният премиер Георги Близнашки.

Също вчера обаче синдикати и работодатели обявиха бойкот на заседанието на тристранния съвет.БСК изпратиха официално писмо до вицепремиера Йордан Христосков. Те заявяват, че няма да участват в насроченото за 29 септември заседание и искат да получат материалите 2-3 дни преди него. КНСБ също обяви, че иска пренасрочване на обсъждането за 2 октомври.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или