Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Общината предоставя терен в "Меден рудник" за ново РПУ

Автор: "PoligrafF", от 25.01.2016 0
Община Бургас ще предостави безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи терен за ново РПУ в "Меден рудник". Миналата година от него бяха премахна десетки незаконни постройки. За реализацията на предстоящия проект е нужна по-голяма площ от първоначално предвидената.

Община Бургас ще предостави безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи терен за ново РПУ в “Меден рудник”. Миналата година от него бяха премахна десетки незаконни постройки. За реализацията на предстоящия проект е нужна по-голяма площ от първоначално предвидената. Затова кметът Димитър Николов предлага на местния парламент да промени своето предишно решение, като увеличи параметрите на застрояване, както следва: застроената площ от 400 кв.м. да се увеличи на 500 кв.м., а разгънатата застроена площ от 1550 кв.м. да се увеличи на 2000 кв.м.

Мястото на новото РПУ е избрано така, че да се намира близо до географския център на огромния жилищен комплекс. Това ще позволи на полицейските служители да бъдат по-оперативни и ефективни при изпълнението на своите задължения. Оттам минава вътрешната магистрала на “Меден рудник”, което улеснява патрулите да стигат по-бързо до мястото на евентуални инциденти. Близкото присъствие на полицейското управление ще играе превантивна роля срещу недобросъвестни шофьори, на които би им хрумнало да правят гонки по това дълго и право трасе.

Това, че новото РПУ ще е на по-комуникативно място, е и улеснение за жителите на комплекса, които имат нужда от административна услуга, свързана с издаването на лични документи, например.Старото полицейско управление на “Меден рудник” все още се намира в павилион на една от кварталните детски градини. С преместването му ще се отвори възможност сградата да бъде реконструирана и отново да изпълнява оригиналното си предназначение.

Община Бургас предвижда средства за това в новия си бюджет, който предстои да бъде гласуван в местния парламент. Така ще се осигурят още места за отглеждане на деца, а от такива винаги има нужда в 80-хилядния жилищен комплекс.Подобна рокада бе извършена преди няколко години, когато кметът Димитър Николов се споразумя отново с МВР за превръщането на старото Пето РПУ в модерна детска градина, а в к-с “Лазур” бе построено ново полицейско управление.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или