Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници с общи решения по казуса "Черноморец"

Общинските съветници с общи решения по казуса "Черноморец"

Да се състави комисия с представители на всички политически партии в Общинския съвет, сдружение „Бъдеще за Черноморец“ и експерти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса „Черноморец“. Около това се обединиха водачите на групи на ГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет-Бургас Костантин Луков, инициирана от Тома Томов- председател на сдружение „Бъдеще за Черноморец“.

Да се състави комисия с представители навсички политически партии в Общинския съвет, сдружение „Бъдеще за Черноморец“ иексперти от община Бургас, която да набележи мерки за решаване на казуса „Черноморец“.Около това се обединиха водачите на групи наГЕРБ, БСП и НФСБ на среща с кмета на Община Бургас Димитър Николов ипредседателя на Общински съвет-Бургас КостантинЛуков, инициирана от Тома Томов- председател на сдружение „Бъдеще за Черноморец“.

В комисията ще влязат юристи и финансисти,които ще анализират текущото финансово състояние на ПФСК „Черноморец“ и щеразгледат всички постъпили предложения от общинските съветници. Идеята е всичкипартии в местния парламент да входират обща докладна записка, в която дапредложат стъпки с решения за защита на интереса на Община Бургас в ПФСК„Черноморец“, запазване на спортната база и развитие на футболния клуб. Участниците в срещата декларираха желаниекомисията да започне работа до няколко дни.

Тя ще разгледа предложението на общинскиясъветник Георги Дражев да се стартира процедура по отчуждаване на дватастадиона. Комисията ще се произнесе и по предложението на водачaна общинските съветници на БСП Евгений Мосинов за стартиране напреговори с „Петрол Холдинг“, целта на които е Община Бургас, частни фирми илибургазлии да започнат да изкупуват акции на дружеството.

По този начин ОбщинаБургас ще увеличи дела си в дружеството с цел запазване собствеността наспортната база и развие на футбола. На срещата присъства и депутатът Християн Митев,който също подкрепи създаването на комисия, която да реши казусите около ПФСК„Черноморец“. От срещата стана ясно, че няма промяна на ПУПи теренът на стадион „Черноморец“ може да се използва само за спорт. Тома Томов апелира за обединяване на всичкиполитически партии около казуса и призова да не се употребява „Черноморец“ заполитически борби. Кметът Димитър Николов изрази удовлетворениеот решенията на срещата и призова за съгласие и единодушие в името на бъдещетона отбора и гарантиране на обществения интерес относно спортната база.

„Радвам се, че общинските съветници стигнахадо обща позиция за реални действия по решаване на проблемите с Черноморец“,заяви още Николов. Представителите на политическите партии решихаоще с докладна записка да подкрепят дейността на сдружение „Бъдеще заЧерноморец“ за набиране на средства от спонсори за подготовка и участие нафутболния отбор  „Черноморец“ в бъдещитесрещи и влизането му в А група. На срещата при кмета присъстваха общинскитесъветници Димитър Людиев, Калчо Белов, Георги Дражев, Ангел Божидаров, ЕвгенийМосинов, членовете на сдружение „Бъдеще за Черноморец“.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега