Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник пита: Кога училищата ще започнат да събират отпадъците разделно?

Общински съветник пита: Кога училищата ще започнат да събират отпадъците разделно?

Само така ще се създадат трайни еконавици у децата, смята Калояна Живкова.

Има ли визия Община Бургас за поетапно преминаване към разделно събиране на отпадъци в детските заведения и училищата? Този въпрос е внесен в деловодството на местния парламент от общинския съветник Калояна Живкова.

"В бургаските училища многократно са провеждани кампании за чиста околна среда и за разделно събиране на отпадъците. Това, обаче, не е достатъчно, за да създадат трайни навици при децата", мотивира се Калояна Живкова. Според нея ако в образователните институции всички изхвърлят отпадъците разделно това ще повлияе на поведението на децата и извън училище.

За да бъдат рециклирани отпадъците, първо трябва да бъдат отделени. Най-ефективно е това разделяне да се случи в момента на превръщането им в отпадък.  В случая с опаковките, след употребата на продуктите, които те съдържат. Това позволява по-нататъшното им влагане като материали в производството на широк кръг продукти с високо качество.

Освен че осигурява вторични суровини за производството на нови изделия, разделното събиране намалява количеството на отпадъците, които се депонират. Това спестява и финансови разходи. Удължава се експлоатационния срок на депата и като цяло се намалява вредното въздействие на човешката дейност върху околната среда.

"Опазването на околната среда е сред приоритетите на Община Бургас. Предприетите мерки в тази посока са десетки, много от тях иновативни за страната. Затова надграждането, в посока разделно изхвърляне на отпадъците, ще бъде крачка в правилната посока и модел за други градове", казва общинският съветник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега