Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Окръжната прокуратура образува три преписки за "Дюнигейт"

Автор: "PoligrafF", от 08.01.2013 0
В Окръжна прокуратура-Бургас, отдел „Административен” са образувани 3 преписки, във връзка с извършени сделки с имоти държавна/общинска собственост.

В Окръжна прокуратура-Бургас, отдел „Административен” са образувани 3 преписки, във връзка с извършени  сделки с имоти държавна/общинска собственост:  

1. На 03.01.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас е образувана преписка по материали от медиите относно продажба на 29 дка  защитени земи по „Натура 2000”, държавна собственост, находящи се в местността „Кокала”,  Община Несебър, продадени на частно лице  и препродадени на дружество.  По преписката е възложена проверка, която да се извърши от ДНСК.

2. На 04.01.2013 г. и на 07.01.2013 г. в Окръжна прокуратура-Бургас са получени материали от Регионална инспекция по околната среда и водите - гр. Бургас, по които е образувана преписка. Материалите касаят  заравняване на защитени дюни от багери в поземлен имот в местността „Кокала”, находящ се в землището на Община Несебър и издадените по този повод решения на инспекцията през 2007 г. и 2008 г. за извършване на екологична оценка на планове и програми за изграждане на жилищни имоти.   В получените материали се съдържат данни, че издадените решения от инспекцията са незаконосъобразни /нищожни/ и прокуратурата е сезирана за предприемане на действия за отмяната им.    

3. С резолюция от 07.01.2013 г. на Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредено на районните прокуратури на територията на Окръжна прокуратура-Бургас в срок до 20.02.2013 г.  да извършат проверка относно законосъобразността на извършените през периода м. юни 2010 г. до настоящия момент разпоредителни сделки и предоставянето на право на строеж на имоти частна общинска собственост, чрез публичен търг или конкурс, след решение на съответния Общински съвет, както и издадените разрешителни от министерства или ведомства, след извършени продажби. Резолюцията   на Окръжна прокуратура-Бургас е издадена въз основа на разпореждане на И.Ф. Главен прокурор от 04.01.2013 г.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или