Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Омбудсманът предлага местата за инвалиди да се запазват

Омбудсманът предлага местата за инвалиди да се запазват

Общественият посредник е входирал идеята си за разглеждане от Общински съвет и е изпратил предложението до кмета Димитър Николов.

В навечерието на старта на Зелената зона (1-ви май), омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев предлага местата за инвалиди в зоните за платено паркиране да се запазват със специални табели, по примера на Столична община. Общественият посредник е входирал идеята си за разглеждане от Общински съвет и е изпратил предложението до кмета Димитър Николов.

"Най-уязвимата група наши съграждани, лицата с трайни увреждания, които поради вида на заболяването си, се нуждаят от собствен транспорт и имат такъв, но нямат възможност да паркират по настоящия си адрес, биват принуждавани да спрат на друго необозначено за инвалиди място. Така  биват наказвани два пъти. Веднъж изпитват неудобството от това да не могат да паркират в близост до дома си, а едновременно с това търпят  и санкции, ако не си пуснат SMS за платено паркиране", обяснява Стамболиев.

По думите му, вече е правен опит за въвеждане на привилегировано право за престой и паркиране на МПС по настоящ адрес, при това още преди 6 години. Наредбата обаче бе атакувана и отменена от административен съд Бургас и ВАС  на РБ.

"В търсенето на решение на този въпрос се запознах с множество нормативни актове. Намерих удачно разрешение на проблема в Наредба на Столична община", разказва Стамболиев. По думите му, предлаганият от него вариант не трябва да важи за всички с ТЕЛК, а само за тези, които не могат да се придвижват без инвалидна количка, ортопедични апарати или външни протези, не са в състояние да стоят изправени без тях и в действителност се нуждаят от тези места.

"Местата, предназначени за безплатно и денонощно паркиране на ППС, обслужващи лица с трайни увреждания до сградата по настоящ адрес на правоимащите, се сигнализират с пътни знаци В27 /Забранени са престоят и паркирането, Д21 / Място за паркиране на ППС, обслужващи хора с увреждания, Т17 Табела с текст/ брой места/, Т17 /регистрационен номер на автомобила и указващ, че се извършва принудително преместване на ППС/", пояснява омбудсманът.

На гърба на знаците със стикер се указва номерът на заповедта на кмета на  общината за предоставяне на правото, посочва още Стамболиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега