Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Орбан заяви, че Унгария не иска бежанци и настоя за 440 млн. евро от ЕС за оградата

Орбан заяви, че Унгария не иска бежанци и настоя за 440 млн. евро от ЕС за оградата

Въпреки решението на Европейски съд, Унгария не желае да приема бежанци. Не била имиграционна държава и затова нямало да допусне да бъде принуждавана от ЕС, предаде Дойче веле.

Въпреки решението на Европейски съд, Унгария не желае да приема бежанци. Не била имиграционна държава и затова нямало да допусне да бъде принуждавана от ЕС, предаде Дойче веле.

Неговата страна щяла да приеме за сведение решението на Европейския съд, защото зачитала правото и законите в ЕС, заяви Виктор Орбан пред държавното радио. Същевременно обаче съдебното решение не можело да бъде повод за промяна на унгарската политика, базираща се на отказ за прием на бежанци."Досега водехме юридическа борба, а сега ще трябва да водим и политическа", заяви още унгарският премиер.

Будапеща иска да постигне отмяна на квотния принцип за разпределението на бежанци, приет през 2015 година, и да се погрижи за това той да не бъде заменен от друг подобен механизъм. По-рано Европейският съд отхвърли жалбите на Унгария и Словакия срещу квотния принцип за разпределяне на бежанците в рамките на ЕС. Тъй като решението на съда не може да бъде обжалвано, двете страни би трябвало да приемат определена квота мигранти против волята си, коментира Дойче веле.

В решението на Съвета на министрите на ЕС се предвижда всяка страна от Общността да приеме предварително определен брой бежанци.Унгарският външен министър Петер Сиярто определи решението на Европейския съд като "възмутително". Според него, то е израз на една политика, "която изнасилва европейското право".

Унгарският премиер Орбан пък заяви, че за разлика от други страни, Унгария никога не е била колониална страна и затова не била задължена да приема чужденци.Виктор Орбан отново настоя ЕС да изплати на страната му 440 милиона евро, вложени в строежа на оградата по унгарската граница. Според него тя служела не само за защитата на унгарските граждани, а и на австрийците, германците и другите европейски народи от неконтролираната миграция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега