Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Организации за закрила на децата се обявиха против криптирането на Facebook чатовете

Автор: "PoligrafF" , от 07.02.2020 0
Над 100 подобни институции и неправителствени организации подписаха отворено писмо, с което апелират интернет гиганта да не въвежда промяната.

Организации за закрила на децата се обявиха против криптирането на Facebook чатовете. Над 100 подобни институции и неправителствени организации подписаха отворено писмо, с което апелират интернет гиганта да не въвежда промяната, тъй като тя щяла да затрудни пресичането на сексуалното и психическото насилие над деца в интернет пространството.

И към момента Facebook Messenger предлага криптиране на съобщенията, което обаче се включва като допълнителна функция. Разработчиците на компанията обаче искат да въведат криптирането като стандарт както за личните съобщения в социалната мрежа, така и за съобщенията в платформата Instagram.

На практика, криптирането означава, че никой от освен изпращащия и получаващия съобщението не може да види съдържанието му. Според авторите на отвореното писмо до Марк Зукърбърг и екипа на Facebook, от компанията не са обърнали внимание на факта, че това ще даде поле за изява на педофили и агресори, които ще могат да атакуват деца в социалните мрежи безнаказано.

Само през 2018-а година от Facebook са докладвали за 16.8 млн. случая на сексуална експлоатация и насилие над деца, предава ВВС. Броят на арестите в САЩ е 2 500. Според организациите, обявили се против криптирането, над 70% от тази информация ще бъде безвъзвратно изгубена, а хиляди непълнолетни и малолетни деца и младежи по света ще бъдат поставени в риск.

Говорител на Facebook вече отговори на обвиненията, като заяви, че безопасността на децата в интернет пространството е от първостепенно значение за компанията. По думите му, разработчиците на платформата работели тясно с властите и  с експерти по безопасността и правата на децата.

Междувременно, една от основните причини за въвеждането на криптирането било именно осигуряването на безопасност за потребителите, тъй като хакерите нямало да могат да прихващат съобщения. Мярката щяла да се отрази благоприятно на борбата с т.нар. фишинг атаки и хакерски посегателства.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или