Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осем съвета за тонус и настроение по време на бременността

Осем съвета за тонус и настроение по време на бременността

Деветте месеца, преди Вашето бебче да се появи на бял свят, могат да бъдат истинско изпитание, особено ако изпитвате някои от не особено приятните симптоми. Но бременността може да бъде и приятно изживяване, в очакване на новия член на семейството Ви. Подготвили сме Ви десет от най-често даваните съвети на бъдещите майки за повече тонус и настроение по време на бременността.

Деветте месеца, преди Вашето бебче да се появи на бял свят, могат да бъдат истинско изпитание, особено ако изпитвате някои от не особено приятните симптоми. Но бременността може да бъде и приятно изживяване, в очакване на новия член на семейството Ви. Подготвили сме Ви десет от най-често даваните съвети на бъдещите майки за повече тонус и настроение по време на бременността.

1. Хранете се правилно и балансирано. Разпределете порциите си на около шест хранения на ден и се вслушвайте в тялото си. Ако Ви се яде определена храна, не се въздържайте, вероятно Вие и бебчето се нуждаете от хранителните вещества, съдържащи се в нея. Почиствайте добре плодовете и зеленчуците и заложете на храни, богати на фибри, за да избегнете често срещаната констипация - един от "страничните ефекти" на бременността, когато хормоните в тялото Ви се променят.

2. Независимо дали сте спортна натура, или не, леките упражнения са препоръчителни. Не се напрягайте излишно. Вместо това заложете на бавни разходки, йога, лека аеробика или бавен джогинг. Ако се чувствате несигурни, потърсете помощта на професионален треньор, който специализира в спорт за бременни. Натоварването ще раздвижи кръвообращението Ви, ще Ви зареди с енергия, ще облекчи крампите и отоците, а освен това ще Ви помогне да избегнете излишното натрупване на килограми и може да улесни раждането.

3. Облекчете стреса с богата и повдигаща настроението музика. Изберете класически произведения, лек джаз или соул, мелодични песни, но не тъжни балади. Избягвайте мелодии с твърде изразен бийт или натоварваща мелодия. Музиката ще Ви помогне да се отпуснете, освен това е полезна и за бебето.

4. Осигурете си забавления - прочетете забавна книга, гледайте лека комедия или комедийни предавания. Вашият смях и промените в тялото, които той носи, са полезни и за бебчето в утробата Ви. Освен това, доброто настроение се отразява благотворно на плода, а стресът го натоварва излишно.

5. Спете достатъчно, но не прекалено, позволявайте си кратка дрямка през деня. Важна е и позата, в която почивате. Спането по гръб не е препоръчително, тъй като натоварва гръбначния стълб, кръста и гърба. Вместо това, легнете на лявата си страна. Това ще осигури достатъчно кислород на бебето, ще отнеме от тежестта върху собственото Ви тяло.

6. Упражнявайте дишането си, за да улесните процеса на раждане след това. Внимателното вдишване и издишване ще успокои нервната Ви система в момента, но ще има и полза по-късно, когато раждането започна. Използвайте видео инструкции или посетете курс за бременни.

7. Създавайте си спомени - правете снимки на растящото си коремче, описвайте промените в тялото и духа си, наблягайте на позитивните нови усещания, документирайте всяка важна нова покупка - първата количка, първата кошара. Включете и близките си в този "дневник на бременността". Това ще Ви помогне да "преживеете" по-лесно деветте месеца до раждането на бебето, освен това ще бъдат ценен спомен, който да споделите един ден с вече порасналото си дете.

8. Потърсете компанията на онези от приятелите си, които вече имат или също очакват деца. Според някои, бременността е предназначена не само за развитието на бебето, но и за подготовката на родителите. И макар да е вярна максимата, че нищо не може да Ви подготви, докато не се сблъскате с отговорността и любовта, които ще изпитате след раждането, компанията на настоящи и бъдещи майки и деца може да бъде ценна. Почерпете от техния опит, но не приемайте всеки съвет за закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега