Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Отбелязваме Деня за защита на личните данни

Автор: "PoligrafF", от 28.01.2012 0
Комисията за защита на личните данни отбелязва 10 години от създаването си. В Европейския съюз и други държави е традиция 28 януари да се чества като Ден за защита на личните данни.

Комисията за защита на личните данни отбелязва 10 години от създаването си. В Европейския съюз и други държави е традиция 28 януари да се чества като Ден за защита на личните данни. На тази дата през 1981 година европейските държави, които поддържат прокламираните от Съвета на Европа фундаментални принципи за защита на човешките права, са получили възможност да се присъединят към Конвенция No 108 на Съвета на Европа за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни.

През миналата година Европейският съюз и Съветът на Европа, в условия на възможно най-висока координация, набелязаха и предстои да реализират основните направления, които ще придадат нов, модерен и обърнат към света облик на европейския режим за защита на личните данни.

Следвайки този ход на развитие, 2012 година ще бъде съдбовна за конкретното формулиране на новите европейски стандарти, за моделирането на които сме изправени пред нелека и деликатна задача: те трябва да са освободени от излишна административна и финансова тежест, да дават още по-големи гаранции за сигурност и защита, да направят реално упражняването на гражданските права и същевременно, да не създават пречки пред свободния пренос да информация.

Тези взискателни условия и необходимост за преосмисляне на структурата на бъдещия режим за защита на личните данни са естествен и очакван отговор на съвременните предизвикателства – развитието на информационните технологии, които отвориха врати за появата на информационното общество и глобалния бизнес, казват от КЗЛД.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или