Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден на демокрацията

Отбелязваме Световния ден на демокрацията

През 2019-а темата е "Участие" и цели да подчертае значението за развитието на обществото на участието на гражданите в демократичните процеси.

На днешния 15-и септември светът отбелязва Международния ден на демокрацията. Празникът е част от календара на ООН от 2007-а година. Всяка година честването му минава под определена тема, засягаща някои от най-важните проблеми, свързани със съвременното общество. През 2019-а темата е "Участие" и цели да подчертае значението за развитието на обществото на участието на гражданите в демократичните процеси.

Демокрацията е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа (гражданите на държавата) чрез консенсус (консенсусна демокрация), референдуми (пряка демокрация) или избрани представители. Основите на този обществен строй са поставени още в древността.

През 1997-а година интерпарламентарният съюз приема Универсалната декларация на демокрацията, в която се посочват основните принципи и елементи на съвременното демократично общество. Днешният ден е учреден с цел да поставя основните въпроси около укрепването на демокрацията и интегрирането на обществото в управлението. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега