Откриват новия Дом на писателя в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 30.09.2015 1
Новият Дом на писателя в Бургас ще бъде открит с тазгодишното издание на Есенните литературни празници на 1 октомври, когато се отбелязва и Националният ден на поезията.Голяма част от събитията от афиша ще се проведат в новата сграда на ул. "Вола", която бе изцяло преобразена и реконструирана за провеждането на литературни срещи,четения и представяния.

Новият Дом на писателя в Бургас ще бъде открит  с тазгодишното издание на Есенните литературни празници на 1 октомври, когато се отбелязва и Националният ден на поезията.Голяма част  от събитията от афиша ще се проведат в новата сграда на ул. “Вола”, която бе изцяло  преобразена и реконструирана за провеждането на литературни срещи,четения и представяния. 

”Дълги години бургаските писатели  бяха разделени. Благодарение на Община Бургас, която предостави тази красива къща с хубав двор имаме възможност да се срещаме, да обменяме идеи и да представяме новите си проекти в свои собствен дом”, сподели председателят на Обединената писателска общност в Бургас Роза Боянова.Ще има и прояви, на които домакини ще бъдат   КЦ “Морско Казино” и БХГ “Петко Задгорски”.

В програмата на 18 издание на Есенни литературни празници са включени 20 прояви, сред които 8 премиери.Новите си книги ще представят Роза Максимова “Асиметрии”,Иван Кехлибарев “В някой друг живот”, Недялко Славов “432 херца”, Катя Зографова “Знаменити, забравени,забранени”,Мина Кръстева “Разпилени надежди”, Динко Динков “Уморен”,Марияна Праматарова ” Каменният град” , Милка Иванова “Приятелят на дон Пабло”, Константин Корадов “И тишината се разсипа”.Избрани стихове и песни на Пейо Пантелеев ще звучат на 7 октомври, на 15 октомври ще бъде отбелязана 135 годишнината  от рождението на писателя Петко Росен, а на 21 октомври   е вечерта на бургаската поезия, озаглавена “Вселената в мен”.

Предвидени са и тематични вечери посветени на маринистичната поезия и проза, на хумора и на фантастиката.В програмата са включени и две дискусии - “Поезията на близкото минало и поезията днес”  и “Статусът на артиста и глобалната културна политика”. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или