Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха канабис за над 300 000 лева в Айтоското село Чукарка

Откриха канабис за над 300 000 лева в Айтоското село Чукарка

Прокуратурата задържа 38-годишен бургазлия.

Прокуратурата задържа 38-годишен бургазлия при акция в Айтоското село Чукарка срещу наркоразпространението. В негово притежание са открити над 6 килограма канабис, разделен на 22 000 дози, който по цени на свободния пазар възлиза на 300 000 лева. В къщата са открити още над 20 килограма суха тревна маса, която се обработва от експерти, като се очаква от нея също да остане евентуално около 6 килограма канабис. Така общото тегло на открит канабис ще бъде вероятно около 12 килограма.

Подробности по разкриване на случая и повдигнатото обвинение разкриха пред медиите г-н Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР – Бургас.

Старши комисар Сотиров съобщи, че до къщата, в която са открити наркотичните вещества, е достигнато след проведени поредица оперативно издирвателни мероприятия. В последствие е задържано и обвиняемото лице. Характерно за открития канабис е  много високата честота на тетрахидроканабинол в него – 18 процента, уточни Сотиров. По думите му, наркотичното вещество е било предвидено за разпространение на месния пазар.

Прокурор Чинев съобщи, че вече е повдигнато и предявено обвинение на 38-годишния мъж, който има предходни осъждания. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 5000 лева до 20 000 лева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега