Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха новата учебна година в IT гимназията

Откриха новата учебна година в IT гимназията

За първи път прага на учебното заведение прекрачиха 104 осмокласници.

Днес официално започна втората учебна година в историята на най-новото училище на Бургас - Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. За първи път прага на учебното заведение прекрачиха 104 осмокласници. 30 от тях са настанени в общежитието на кампуса, тъй като са от София, Шумен, Добрич, Варна и други градове от страната.

"Скоро средното училище ще разшири учебната си база с нов високотехнологичен корпус. Той ще бъде със слънчеви панели и с най-съвременни технологични решения и сам ще добива енергията, която му е необходима за учебния процес. В момента се подготвя проекта за изграждането му". Това заяви кметът Димитър Николов по време на церемонията.

"Когато преди две години споделих идеята си да създадем в Бургас учебно заведение с такъв технологичен профил, много хора се съмняваха, че това е възможно и то в рамките на толкова кратко време. Сега, когато сме на прага на втората му учебна година и имаме 212 ученици в него, се вижда, че когато имаш добра идея и работиш силно за нея, резултатите не закъсняват.  Благодаря на фирмите-партньори от училищното настоятелство, че подкрепиха нашата идея, както на родителите, особено на тези, които не са от Бургас, че ни се довериха и записаха децата си да учат тук", сподели още кметът Димитър Николов.

"Новата учебна година на гимназията ще стартира силно с няколко проекта, един от които е иновативната платформа "Стажанти и работодатели". Чрез нея учениците откриват подходящи работни места в компаниите- партньори. Планираме да има много практики още от 10-ти клас. Работи се и по създаването на международен изпитен център за професионални сертификати, така че да помогнем на фирмите с офиси в града да сертифицират техните служители. От миналата година имаме сертификационен център за ученици и студенти", разказа директорът на училището Димитрина Тодорова.

Веднага след официалната церемония в учебната фирма към кампуса ученици от гимназията презентираха иновативна платформа, свързваща обучаващите се директно с представителите на бизнеса. Тя представлява уеб приложение, предназначено да помогне на всички ученици в града да открият стажове при реални работодатели, още докато се обучават.

Платформата е базирана на най-съвременни технологии като ASP.NET Core, ASP.NET Core MVC, Entity Framework Core, Microsoft SQL Server и IIS. Иновативната платформа все още е в процес на разработване и когато е напълно завършена ще бъде пусната за ползване и от останалите гимназии.

На събитието присъстваха още зам.-областният управител Севдалина Туроманова, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, общински съветници и представители на ИТ бизнеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега