Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отлагат "Книги за смет" заради извънредното положение

Отлагат "Книги за смет" заради извънредното положение

"Следим актуалната ситуация с Covid-19 и сме в готовност да насрочим дати за кампанията своевременно", съобщиха тази сутрин организаторите.

Традиционната екологична инициатива "Книги за смет" ще подкани хиляди нашенци да събират разделно отпадъците си, за да могат да заменят непотребната пластмаса за увлекателни четива. Заради извънредното положение обаче кампанията няма да се проведе както обикновено през месеците април и май.

"Следим актуалната ситуация с Covid-19 и сме в готовност да насрочим дати за кампанията своевременно. Уверени сме, че ще се видим скоро", съобщиха тази сутрин организаторите.

Повече от 13 тона пластмасови отпадъци бяха предадени за рециклиране в рамките на кампанията през 2019-а година. Бургас "се включи" с 2.5 тона, които бяха заменени за книги.


За кампанията:

Необходимо е да предадете минимум 1 кг пластмаса, срещу който ще получите книга. За всеки килограм участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. Всеки желаещ да се включи може да получи най-много два ваучера.

Подходящи за предаване в кампанията са: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат следните отпадъци:
- блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества;
- домакински електроуреди, авточасти и др.;
- отпадъци, които не са пластмасови.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега