Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Отстраняват детеродните органи на родилка без знанието й

Автор: "PoligrafF", от 06.01.2011 4
Отстраняват детеродните органи на родилка без знанието й. За този случай съобщи председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов по време на пресконференция, предаде ИА "КРОСС".

 Отстраняват детеродните органи на родилка без знанието й. За този случай съобщи председателят на Българската асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов по време на пресконференция, предаде ИА “КРОСС”.

Пострадалата Поли Димитрова разказа за случилото се. Поли е аптекар по професия. По думите й изкарва лека бремонност. Лекарите преценяват, че има тесен таз, за да роди детето си и затова предлагат да се направи секцио. След раждането чрез секцио Поли вдига висока температура от 38 градуса, която не може да смъкне. Шест дни изкарва в болницата “Тина Киркова”.

На втората вечер там й се схващат краката. Родилката до нея извиква лекар. След като я прегледали, й обяснили, че се съмняват, че е болна от талaсъмия и започнали да я питат дали има роднини, които страдали от тази болест. След като им обяснила, че няма, отпаднала тази теза. На шестия ден Поли се мести в Първа градска болница. След като и там не успяват да й помогнат, се мести в “Пирогов”.

Там я поема д-р Людмил Джунков, който е началник на генекологичното отделение. Според него тя нямала проблеми с гинекологичните органи и я изпратил на коремен хирург. В хирургията решават, че трябва да се направи операция. Цялата нощ Поли изкарва на слаб антибиотик. След това без да й бъде представена предоперативна диагноза й се прави операция, при която е отстранена цялата матка и яйчниците.

В следствие на манипулациите Поля заболява от остеопороза и има проблеми с черния дроб. 3,5 години се протакват всички действия в съда. Няма експертизи, които да докажат лекарската грешка. Първата експертиза е назначена едва преди 2 месеца. “След операцията докторът ми каза: Радвай се, че си жива и че вече имаш едно дете!”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или