Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От днес глобяват водачите без винетка

От днес глобяват водачите без винетка

Глобата е между 300 и 3 000 лева.

Изтече гратисният период, даден от Министерството на регионалното развитие и АПИ, за водачите без хартиена винетка, които не са си закупили електронна такава. Считано от днес, 15 януари, ползвателите на републиканските пътища, които не са заплатили винетната си такса, ще бъдат глобявани.

Припомняме Ви, че "гратисният период" бе въведен след като на 1-ви януари бяха въведени електронните винетки, без системата от обекти за продажбата им да бъде изцяло оборудвана. Отсрочката бе дадена и за да могат водачите да свикнат с новата система и начините за заплащане на таксата.

Електронна винетка може да се купи чрез сайта www.bgtoll.bg, мобилно приложение и терминалите за самотаксуване в ГКПП и търговските обекти. Мрежата от терминали продължава да се разширява, като до края на месеца трябва да достигне около 4 500 места в страната.

Водачите, които нямат хартиен стикер и не са си закупили електронна винетка ще бъдат санкционирани с глоба между 300 и 3 000 лева. Възможно ще бъде обаче водачът да заплати на място т.нар. "компенсаторна такса". Тя е на стойност 70 лева за леките автомобили и 175 за тировете над 12 т.

При заплащане на компенсаторна такса на водача се издава документ, с който да удостовери плащането при последваща проверка на пътя. Ако не бъде платена компенсаторната такса на място при тол контрола, тя ще може да бъде погасена по банков път, както и в пунктовете за продажба  – в брой или чрез картово разплащане. 

След заплащане на компенсаторна такса пътуването ще може да продължи без купена винетка, но до края на астрономическия ден. На следващия ден липсата й отново ще се смята за нарушение.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега