Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От днес хотелиерите се регистрират в ЕСТИ

От днес хотелиерите се регистрират в ЕСТИ

Гратисният период за регистрация ще продължи до 1-ви октомври.

Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) е вече факт. Считано от днес, хотелиерите в страната могат да се включат в нея. Гратисният период за регистрация ще продължи до 1-ви октомври. До тази дата ръководството на всички места за настаняване у нас ще трябва да попълнят информацията за своята база и да започнат да декларират реализираните нощувки.

Целта на ЕСТИ е да улесни бизнеса и да осветли бранша с настаняването. Според министъра на туризма Николина Ангелкова, която представи вчера готовата система, тя ще помогне да се увеличат приходитеот нощувките и допълнително ще гарантира сигурността на туристите. Чрез нея щесе отразява истинският брой настанени в туристическата база и реализираните оттях нощувки. Информацията ще послужи и на националната статистика.

Министерствотона туризма е централен администратор на ЕСТИ. Паралелно ведомството стартира иобучението на представители на бизнеса и общините как да прилагат софтуерноторешение. Пилотно проектът вече е задействан в пет общини – Столична, Бургас,Враца, Созопол, Велинград, които имат 80-90 процента готовност да го прилагатреално, стана ясно от думите на министъра.

Ангелковаподчерта, че според изискванията на Закона за туризма ЕСТИ няма да е публична идо нея ще имат достъп определен кръг оторизирани потребители от Министерствотона туризма, НАП, МВР, общините и местата за настаняване чрез технитеадминистратори. Според закона, санкциите за неподаванена данни в ЕСТИ варират  от  1000 до 3000 лв. При повторно нарушениесанкцията става двойна, а при трето ще се пристъпва и към заличаване и отнеманена лиценза. 

Глоби и наказания обаче няма да има до началото на октомври. В този период Министерството ще осъществява мониторинг на функционирането на ЕСТИ на всеки две седмици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега