Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Очаква се ръст от 10 % на чуждите ловци през тази година

Няма да вдигат цената на ловния билет
Автор: "PoligrafF", от 18.10.2011 0
Оттегляме цялата проекто-наредба за вдигането на цената на ловния билет, която е подготвена от Изпълнителната агенция по горите и не е съгласувана с организациите, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов след срещата с ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България.

Оттегляме цялата проекто-наредба за вдигането на цената на ловния билет, която е подготвена от Изпълнителната агенция по горите и не е съгласувана с организациите, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов след срещата с ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България. Това съобщиха от ресорното министерство.

ИАГ бяха подготвили наредба за вдигането на цената на ловния билет на 25 лв, но цената остава 15 лв., каза министър Найденов. Той допълни, че в икономическа криза не е момента за вдигането на таксите. Очаква се ръст от 10 % на чуждите ловци през тази година и на приходите от лов. Трябва да запазим ръста, обясни министърът. Миналата година са дошли около 4 500 чужди ловци.

Иван Петков, председател на НЛРС-СЛРБ обяви, че българският ловец дава около 12 млн. лв. годишно от такси. От тях 5 млн. лв. отиват в държавата.  През тази година ловците са осигурили 2 млн. лв. за разселване на птици. Разселени са 170 000 птици, което е с 40 000 птици повече от м. г.

Министър Найденов заяви още, че ще се подготвят промени в Закона за лова и опазването на дивеча или ще бъде направен изцяло нов закон. В него ще залегне отнемане на ловния билет и дори загубване на правото за лов, ако пияни ловци излязат на полетата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или